RAATI

 

 

45. Harrastajateatterikesän raatiin hyppäsi vuonna 2018 3 raatilaista. Raadin tehtävänä oli antaa palautetta ohjelmistoon valituille sekä jakaa tapahtuman päätteeksi kunniamainintoja sekä rahallisia kannustuspalkintoja yhteensä 1000€.

 

 Vuoden 2019 raati julkaistaan myöhemmin.

 

 Mika Terävä on draamakasvatuksen yliopistonopettaja, käsikirjoittaja ja ohjaaja. Harrastajateatterikesän raadissa hän istuu
toista vuotta peräkkäin.

”Katsojana olen kaikkiruokainen. Laaja kirjo teatterin genrejä menee, kunhan katsomossa huomaa istuvansa etukenossa ja kunhan näytelmä jättää jonkin jäljen, joka kalvaa tahi hivelee esityksen jälkeen. Toki näytelmät, joista näkyy teatteriksi ajatteleminen, kolahtavat yleensä lujimmin.”

Kuvaaja Eija Jokilahti

Hanna Liinoja on näyttelijä FIA (Jyväskylän kaupunginteatteri vuodesta -85) ja esiintymistaidon kouluttaja.

”Teatterin katsomossa haluan vaikuttua. Esitys voi vaikuttaa koskettavasti, viihdyttävästi, aistillisesti, kantaaottavasti. Pääasia on että esitys on tekijöidensä näköinen ja tosi. Nautinnollista on seurata teatteria joka hengittää niin että katsojalla on mahdollisuus jatkaa esityksessä jaettua väittämää dialogissa oman mielensä kanssa.”

Kuvaaja Jiri Halttunen

Malla Malmivaara on jyväskyläläislähtöinen teatterikorkeakoulusta valmistunut näyttelijä. Malla teki näyttelijändebyyttinsä nelivuotiaana Jyväskylän kaupunginteatterin lavalla. Sittemmin uraa on auennut lukuisten tv-sarjojen ja elokuvien parissa sekä myös teatterin lavalla. Vuonna 2018 Malla sai myös Jussi-ehdokkuuden  sivuosastaan elokuvasta Kaiken se kestää.

 

” Arvostan teatterin harjoitusprosesseja, jossa egot heitetään roskikseen ja kaikki fokus laitetaan itse taideteoksen sisällön käsittelemiseen ja sen löytymiseen. Tärkeää on myös työryhmän yhteisen megaenergian käyttöönotto, jolloin ensemble pääsee loistoonsa.”

Kuvaaja Oleg Nikishin