Raati

 

Vuoden 2018 tapahtuman ohjelmiston valitsee Tapani Kalliomäki. Lue lisää täältä.

 

Vuoden 2018 raati julkaistaan myöhemmin.

————————————-
Vuonna 2017 Harrastajateatterikesä-festivaalin ohjelmiston valitsee Anne Prokofjeff (os. Saastamoinen). Prokofjeff on YTM, käsikirjoittaja, kirjailija ja ohjaaja. Hän on toiminut 20 vuotta teatteri- ja media-alalla ohjaten harrastajaryhmiä, mutta työskennellen myös ammattiteattereissa. Jyväskylän kaupunginteatteri on Annelle tuttu ympäristö, sillä hän on työskennellyt teatterissa vuosina 96-98 tiedottajan ja dramaturgin sijaisena ja vuosina 1998-2003 ohjaajana. Hän on toiminut neljä vuottta Pirkanmaan esittävien taiteiden läänintaiteilijana. Vuodesta 2010 alkaen Prokofjeff on kirjoittanut Ylen Uusi Päivä – sarjaa. Vuonna 2016 julkaistiin hänen esikoisromaaninsa Pelisilmät.
Tapahtumassa valitut esitykset saavat palautetta raadin lisäksi myös yleisöltä. Tapahtuman yleisö pääsee ääneen Jälkilöylyt-formaatissa, jossa keskustellaan esityksistä valitsija Anne Prokofjeffin kanssa. Lisäksi esitysten ohjaajille on luvassa yhteinen keskustelutuokio valitsijan kanssa. Valitut esitykset saavat siis palautetta esityksestään monesta eri katsontakulmasta.
Raadissa toimivat vuonna 2017 Mika Terävä ja Antti Niskanen. Kaksikko edustaa vahvaa ja monipuolista osaamista Jyväskylästä.

 

Mika Terävä
Mika Terävä

on draamakasvatuksen yliopistonopettaja ja teatterin sekatyömies. Hänen käsikirjoituksiaan ja ohjauksiaan on nähty mm. Teatterikoneen, Ad Astra -teatterin, Jyväskylän Huoneteatterin ja Jyväskylän ylioppilasteatterin tuotannoissa. Terävän kokemukset

Harrastajateatterikesästä sijoittuvat vuosien taakse: ”Joskus 90-luvun loppupuolella näin Harrastajateatterikesässä Tampereen YT:n Seitsemän veljestä, jonka Snoopi Siren oli sovittanut nykyaikaan alkuperäistekstin kieltä kunnioittaen. Oli väkevää ja kekseliästä teatteria, kenties paras näkemäni Kivi-sovitus. Omista töistäni Harrastajateatterikesässä nähtiin vuona 2003 Ad Astra -teatterille ohjaamani, Paavo Rintalan ja Kristian Smedsin kirjoittama, Jumala onkauneus -näytelmä.”

 

Antti Niskanen Kuva Eija Jokilahti
Antti Niskanen 

on Harrastajateatterikesän konkari. Antti työskentelee päätoimisesti Jyväskylän kaupunginteatterin teatterikuraattorina ja vastaa siellä yleisötyön koordinoinnista ja kehittämisestä. Sivutoimisesti hän työskentelee myös Suomen Kulttuurirahastossa Keski-Suomen rahaston asiamiehenä.

Antin tausta on harrastajateatterissa, josta hän ponnisti vuonna 1993 Harrastajateatterikesän jälkimaininkeina näyttelijäharjoittelijaksi Seinäjoen kaupunginteatteriin ja neljä vuotta myöhemmin kiinnitykselle Jyväskylän kaupunginteatteriin. Antti työskenteli päätoimisesti näyttelijänä kaikkiaan 14 vuotta, minkä jälkeen hän päätyi parin vuoden ajaksi koulutustaan vastaavaan työhön luokanopettajaksi. Teatterikuraattorina Antti aloitti vuonna 2009. Häntä kiehtoo yleisötyön monipuolisuus ja vaihtelevuus. Tosin, kun hyvä sauma osuu kohdalle, Antti näyttelee edelleen mielellään: viimeisimpinä töinä häneltä on nähty Kekkosen rooli Teatteri Eurooppa Neljän Kekkonen – syntymästä kuolemattomuuteen -näytelmässä, ja tällä hetkellä Antti on pitkästä aikaa kotiteatterinsa näyttämöllä Jyväskylän kaupunginteatterissa Diivat-esityksen toisessa pääroolissa.

Keskisuomalainen- lehden kriitikko Jorma Pollarin arvion mukaan ” Antti Niskanen on Suomen parhaimmistoon kuuluva koomikko.” Ksml 7.11.2016

Hakuaika tapahtumaan on käynnissä 9.1.-20.2.2017.